Veel ondernemers kiezen in deze tijd voor een ruime, flexibele schil om personeelskosten zoveel
mogelijk in de hand te kunnen houden. Daarnaast zijn tijdelijke krachten nodig voor vervanging
bij ziekte-, zwangerschapsverlof en tijdelijke extra drukte.

Hiervoor kunt u prima terecht bij Twente65plus een 65plus uitzendbureau.

Wij zijn gespecialiseerd in het uitzenden van 65-plus krachten. Veel ouderen hebben helemaal geen zin
om achter de geraniums te zitten. Ze zijn actief, vol levenslust en dragen graag hun steentje bij aan
de maatschappij. Ook op werkgebied. Daarbij delen ze graag hun ervaring. Het zijn ideale arbeidskrachten.

Ze hoeven niet te werken, maar willen graag!

Het zijn erg gemotiveerde arbeidskrachten en als klap op de vuurpijl zijn ze aanzienlijk voordeliger.

Het is voor menig ondernemer even omschakelen, want aan oudere werknemers als uitzendkracht wordt
vaak niet gedacht. Maar wie de stap neemt ervaart al snel de voordelen. Naast de lagere loonkosten zijn ze
flexible inzetbaar en zeer gemotiveerd. Bovendien is bewezen dat een mix van jong en oud op de werkvloer
leidt tot meer motivatie en minder ziekteverzuim.

Twente65plus-Uitzendbureau- 65 plus voordelig

Bij Twente65plus, uitzendbureau voor 65plussers zijn niet alleen mensen ingeschreven die ongeschoold of lager geschoold werk willen
verrichten, maar kunt u ook terecht voor ervaren mensen op hbo-niveau, in alle denkbare sectoren.

Een dwarsdoorsnee van de beroepsbevolking
staat bij ons ingeschreven.

Twente65plus is gevestigd in de Doelenstraat in Almelo en is het enige uitzendbureau voor
gepensioneerden in de regio Twente.

Profiteer van ruime ervaring en goede werkinstelling 65-plussers.

Veranderende arbeidsmarktverhoudingen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met Twente65plus MVO met 65plussersTwente65plus, 65plus uitzendbureau signaleert diverse maatschappelijke ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de arbeidsmarktsituatie in Twente e.o. Factoren als vergrijzing, het besef van de noodzaak van duurzame inzetbaarheid en technologische ontwikkeling vragen een andere manier van kijken naar het beschikbare arbeidspotentieel. De arbeidsmarkt is aan grote en snelle veranderingen onderhevig. Het verschil tussen jongeren en ouderen, lijkt nauwelijks te veranderen. Het is daarom noodzakelijk om met een andere blik naar werk, het arbeidspotentieel en de arbeidsverhoudingen te kijken. Door in gesprek te blijven met onze klanten, 65plus uitzendkrachten, eigen medewerkers en andere betrokkenen, vergroten we onze inzichten en kunnen wij een waardevolle speler zijn in deze uitdagende markt. MVO met 65plussers van Twente65plus Uitzendbureau.

Mag ik naast mijn AOW bijverdienen?

Ja, naast uw AOW mag u onbeperkt bijverdienen. U wordt niet gekort op uw AOW of pensioen, bijverdienen zoveel als u wilt. (Voor uw AOW en evt. partnertoeslag verwijzen wij naar SVB.
Wel raden wij altijd aan na te denken over evt. subsidies die u ontvangt. Wanneer uw inkomen stijgt kan het zijn dat u voor bepaalde subsidies niet meer in aanmerking komt.

Moet ik een CV hebben?

Nee, dit hoeft niet. In veel gevallen stellen wij kandidaten eerst voor middels een korte omschrijving, opgesteld naar aanleiding van door u verstrekte gegevens op het inschrijfformulier en tijdens het intakegesprek. Na selectie door de potentiële opdrachtgever volgt er doorgaans een persoonlijk kennismaking/sollicitatiegesprek. Wanneer een (potentiële) werkgever wel om CV’s vraagt zullen wij u om een CV vragen en desgewenst helpen wij u bij het opstellen.

Hoeveel ga ik verdienen?

Uw verdiensten zijn afhankelijk van het werk dat u gaat doen. Het salaris hangt af van de functiegroep waarin uw werkzaamheden vallen.

Krijg ik reiskostenvergoeding?

Boven de 10 km woon- werkverkeer worden de reiskosten vergoed à 19 ct per km.

Hoeveel belasting ga ik betalen?

Er van uitgaande dat u AOW ontvangt: houden wij 19,1% (2013, box 1) loonheffing in. Wij houden geen rekening met heffingskortingen.

Ben ik verzekerd als ik werk als uitzendkracht?

Ja, wanneer u werkt als uitzendkracht valt u onder de aansprakelijkheidsverzekering van de opdrachtgever waar u voor werkt.

 

Nieuwsartikelen over pensioen, AOW en bijverdienen, die in de media verschijnen plaatsen wij op
onze Facebook pagina zodat u ze altijd weer kunt teruglezen.

AOW en bijverdienen

Fysio Training Safe Fitness winnaar verloting

Twente65plus 65plus banen - vacatures 65plussersFysio Training Safe Fitness uit Almelo is de gelukkige winnaar geworden onder de 250 volgers van onze Facebook pagina.
De prijs, een fles Rioja t.w.v. €89,95 is vanmiddag uitgereikt aan de eigenaren van Safe Fitness.
Op de foto Monique Huisman & Joost Prinsen namens Safe Fitness en Patrick Kleijer van Twente65plus Uitzendbureau, een 65plus uitzendbureau.

facebook.com/twente65plus

 

Senioren en jongeren op werkvloer goede combi

Gemengde teams van senioren en jongeren verhogen de arbeidsproductiviteit. Bovendien neemt het ziekteverzuim af. Dat de samenwerking tussen senioren en jongeren positieve effecten heeft bleek twee jaar geleden al uit onderzoek van dr. Franz Josef Gellert naar de relaties tussen 45-plussers en jongeren op de werkvloer. Dat dit ook in de praktijk daadwerkelijk zo is blijkt uit een inventarisatieronde in het nieuwe ANBO Magazine

Bron: anbo.nl

Twente65plus Uitzendbureau op de Business Inspiratiedagen in Hardenberg

Hardenberg - Twente65plus

Bezoek onze stand op de Business Inspiratiedagen in Hardenberg van dinsdag 26 tot en maart donderdag 28 maart 2013. Wij brengen u veel nieuws van Twente65plus.

Professioneel zaken doen, anderen inspireren en zelf geïnspireerd raken, dat is waar Business Inspiratiedagen om draait. Drie dagen lang kunt u volop netwerken; werken aan het opbouwen van nieuwe relaties en het onderhouden van bestaande relaties. Zaken doen is netwerken! In dit digitale tijdperk kan een persoonlijke benadering het verschil maken. Dankzij het persoonlijke karakter van deze vakbeurs, kunt u in een ongedwongen sfeer werken aan het opbouwen van nieuwe relaties en het onderhouden van bestaande relaties.

Website: Evenementehal Hardenberg

65plus banen - vacatures 65plussers

 

Klijnsma wil meer senioren aan het werk

Jetta Klijnsma wil zich inzetten voor meer senioren op de werkvloer. Dat zegt de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in ANBO Magazine, dat vandaag verschijnt. Klijnsma vindt dat de werkvloer een goede afspiegeling van de samenleving moet zijn. “Dat ga ik Bernard Wientjes van VNO-NCW en Hans Biesheuvel van MKB Nederland zeker voorhouden.”
Lees verder op: Anbo.nl

14.000 boerderijen gerund door 65-plus

In 2012 werkte op 13.800 boerderijen nog een 65-plusser als bedrijfshoofd. Dit betekent dat op 21 van de 100 land- en tuinbouwbedrijven een gepensioneerde boer of een boerin aan het werk was. In 2012 werd ruim 21 procent van de land- en tuinbouwbedrijven nog bestierd door een 65-plusser.

Dit was 10 jaar eerder iets meer dan 19 procent en 25 jaar terug maar 13 procent. Dit illustreert de vergrijzing in de landbouw. Van de bedrijven die door een gepensioneerde boer of boerin worden gerund is 56 procent te karakteriseren als hobbybedrijf.

Ook 80-plussers actief

In 2012 waren er bijna 1,6 duizend bedrijven waar een 80-plusser (mede) verantwoordelijk was voor de exploitatie van een boerderij. Dit aandeel is door de jaren heen gestegen van 0,7 procent in 1987 tot 2,4 procent in 2012.

Bron: melkvee.nl

Werkloze 55-plusser vecht met name tegen vooroordelen

21 januari 2013 – “Vaker ziek, minder flexibel, niet goed bijgeschoold, minder productief, minder snel van begrip en minder efficiënt. Allemaal onzin!” vertelt Jan Romme directeur van het Nationaal Ouderenfonds. “Uit onderzoek blijkt zelfs knalhard het tegendeel.” De OuderenOmbudsman is een campagne begonnen waarbij werkloze 55+ gevraagd worden of ze zélf ideeën hebben om de grote werkloosheid in deze groep op te lossen.

Honderden werkloze 55+ hebben ondertussen aan deze oproep gehoor gegeven. “Het meest voorkomende binnengebrachte punt tot nu toe is dat het enorme vooroordeel over werkloze 55+ héél snel de wereld uit moet.” In de media worden steeds dezelfde argumenten gebruikt waardoor uiteindelijk iedereen dit ook gaat geloven. Uit onderzoek van TNO blijkt juist dat oudere werknemers productiever zijn dan jongeren. Door hun ervaring weten ze situaties direct goed in te schatten en werken daarom effectiever. Ze hebben zelfs slimmere werk strategieën dan jongeren.

Ziek
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat oudere werknemers minder vaak ziek zijn dan hun jongere collega’s. Ouderen zijn opmerkelijk vaak NUL-verzuimers. “Ze doen niet aan baaldagen. Het verzuim bij ouderen neemt vanaf hun 55ste zelfs af! “licht Romme het onderzoek toe. De meeste ouderen blijven tot op hoge leeftijd gezond. Dat ouderen er gemiddeld lichamelijk op achteruitgaan is toe te schrijven aan slechts een kleine groep die sterk achteruit gaat. Als er al lichamelijke beperkingen komen, compenseert de werkende 55-plussers deze opvallend goed, zo blijkt uit het TNO onderzoek. Daarnaast heeft de lichamelijke gezondheid niet of nauwelijks invloed te op prestaties. Dankzij technologische ontwikkelingen aan automatisering zijn er namelijk veel minder fysiek zware beroepen dan vroeger.

Arbeidsethos
“Ouderen vinden hun werk leuk en hebben er plezier in,” vult Romme aan. “Ze barsten van de ervaring en zijn hun werkgever trouw, kortom een geweldig arbeidsethos. Werkgevers moeten gewoon zélf ervaren dat deze vooroordelen alleen maar vooroordelen zijn. Daarom roepen we op dat ze bij de volgende vacature gewoon een 55+ in dienst nemen.” De OuderenOmbudsman krijgt sinds de start van de actie heel veel leuke, creatieve reacties. “Ook van werkgevers die werkloze 55+ in dienst willen nemen! “Geweldig, we gaan kijken of we deze werkgevers op onze site: www.ouderenombudsman.nl kunnen zetten.”

Oproep
De OuderenOmbudsman blijft werkloze 55+ oproepen om hun ideeën en ervaringen te melden via 0900-6080100 (5 cent/min) of via www.ouderenombudsman.nl de enquête in te vullen. De uitkomsten hiervan gaat OuderenOmbudsman voorleggen aan het bedrijfsleven en communiceren richting politiek. Binnenkort komt de OuderenOmbudsman met de belangrijkste bevindingen van deze campagne.

Bron: managersonline.nl

Voor 65 plus voordelig en gemotiveerd personeel naar Twente65plus Uitzendbureau!